Statikai követelmények
A nyílászáró szerkezetre ható elsősorban a szélterhelésből származó igénybevétel hatásait (dinamikus vagy tartós szélnyomás ) a csatlakozások , rögzítések a fogadó fal anyagához kell ,hogy továbbítsák. Az egyedi vagy tipikus szerkezetek vállalható méreteit mérethatárdiagramok tartalmazzák. Az ettől eltérő pl. sorolt vagy összetett szerkezetek statikai megfelelőségét számítással kell ellenőrizni. A nyílászáró keretekbe rögzített statikai fémmerevítők a hődilatációs feszültségek és deformációk csillapításában és megakadályozásában is meghatározó elemek.

Hőszigetelés
Valamennyi profilrendszerünkből, hőtechnikailag is kiváló termékek gyárthatók. Csökkentett enregiafogyasztású , de akár passzív (nincs fűtési energia fogyasztás) házakhoz is gyártunk nyílászárókat. A különféle profilkapcsolatok, az eltérő kamraszámok, konstrukcióbeli (MD vagy AD) eltérések és az alkalmazott fémmerevítők mind mind befolyásolják az elkészült nyílászárók eredő Uw hőátbocsátó képességét. Rendelkezünk olyanszoftverrel, amellyel bármilyen gyártani kívánt szerkezet Uw értéke kiszámítható. Természetesen az alkalmazandó hőszigetelő üvegezés tulajdonságainak figyelembevételével együtt. Energia és költség megtakarítások is számíthatók, továbbá az általános ökológiai mutató a CO2 kibocsátásra vonatkozó megtakarítások is számíthatók.

Csapóeső és szélzárás
Az útmutatók, az előírások és ajánlásaink betartása esetén az általunk gyártott és forgalmazott nyílászárók kielégítik a vonatkozó követelményeket. A teljesítmény jellemzőket a termékeinkhez csatolt szállítói megfelelősségi dokumentáció tartalmazza.

Zajvédelem
A nyílászárók egy jelentős feladata a környezeti zajártalom csillapítása, a belső terek zajterhelésének csökkentése. A hangcsillapítással kapcsolatos kivonatos tájékoztatónk a letölthető dokumentumokban megtalálható. Az aktuális hangszigetelési parameterek meghatározása a tervezői feladat része, erre vonatkozó szabványok, követelmények és besorolások kitűzésében, illetve teljesítésében számíthat szakmai ismereteinkre.

Betörésbiztonság
A nyílászárók fontos feladata lehet a váratlan, nem kívánatos lakásbetörés elleni védelem. Az ilyen elvárások besorolási osztályai és az annak való megfelelősség kritériumai a letölthető dokumentumokban megtalálhatók.