A Fischer műanyag nyílászárók nemcsak komfortosabbá és barátságosabbá teszik otthonát, hanem az esztétikai megjelenést a kimagasló funkcionalitással összekapcsolva új életteret engednek a hétköznapok beszürkült formavilágának, egy átlagon felüli minőséggel, új lendülettel, s magas műszaki tartalommal megtöltve azt.

Határt csak a… keret szabhat…

modern-design-windows-in-the-living-room-living-room-window-design… az egyéni elképzeléseknek. A keretbe álmodott különleges formák (trapéz, rombusz, háromszög, szegmens-, vagy félkörív) élettel, eleganciával töltik meg az épület homlokzatát, ahonnan a legmerészebb álmok is visszaköszönhetnek műanyag ablak formájában, Teremtsen otthona négy falának különleges stílust, amely egy életen át visszavonhatatlanul magán hordozza alkotójának kézjegyét, s azért közbe ne mondjon le a Fischer ablakok által nyújtott kimagasló minőségről sem.

Az ablakon túl

A változatos formák mellett mintegy 15 különféle, rendszerbe integrált Renolit-fólia színesíti kínálatunkat, amelyek egy ún. pregnálási eljárással számtalan univerzális és fautánzó dekorfóliával bevont termék előállítását teszik lehetővé. A rendelkezésre álló színek palettája speciális festési eljárással igény szerint bővíthető, amelyek – a színben illetve árnyalatban – hozzájuk igazított kiegészítők (kilincsek, fogantyúk, takaróelemek, redőnyök, reluxák, stb.) által tovább emelik a Fischer nyílászárók eleganciáját.

Biztos választás

Valószínűleg nincs mindenki pontos tudatában annak, hogy egy fából gyártott szerkezet átlagos élettartama kb. 25 év (legalább ötévenkénti karbantartás, festés, felületkezelés mellett). Az alumínium ablakok esetében ez az idő cea. 40 évre tehető. A műanyag nyílászárók várható élettartama mindkettőn jóval túlmutat. Az első PVC ablakokat az 50-es évek közepén gyártották és építették be, amelyek közül néhányat (fizikai­mechanikai tulajdonságváltozás vizsgálatának céljából) nem oly’ rég bontottak ki Németországban, s a vizsgálat során meglepően jó eredményeket kaptak. Az első PVC nyílászárók elkészítése óta korunk tudományos és technikai színvonala rengeteget fejlődött, amely szintén a műanyag ablakok többgenerációs, funkciószerű használhatóságát vetíti előre.

Domináns érv a megfelelő nyílászárók kiválasztásánál a hőmegtakarítás.
Statisztikai adatok szerint egy lakóépület esetében az összes hőveszteség 40 %-a a nem megfelelő nyílászáróknak köszönhető. A generációkat összekapcsoló és kiszolgáló műanyag nyílászárók már önmagukban is a minőség garanciáját jelentik. A Fischer-Ablak kft. által felhasznált valamennyi alapanyag (Profil, Üveg, Vasalat) megfelel a legszigorúbb európai normák műszaki követelményeinek, amelyek rendelkeznek a legnevesebb hazai és európai minősítő intézetek certifikációs dokumentumaival is.

Környezetvédelem

Környezetvédelem szempontjából is célszerű a műanyag nyílászárókat választani.
Az ablakprofilok előállításához alkalmazott számos műanyag között a kemény, ütésálló PVC évek óta az első helyen szerepel. A PVC gyártás alapjául szolgáló kősó és kőolaj (vagy földgáz) mind természetes alapanyagok. A különféle vegyipari eljárások alkalmazásával előállított PVC por kémiailag stabíl, így az élő szervezet számára teljesen veszélytelen anyag. A PVC profilok gyártását segítő stabilizátorok CA-ZN alapúak, ólmot nem tartalmaznak, a gyártás során keletkező műanyag hulladék pedig újrahasznosítható.

Amíg az alumínium keretek gyártásánál jóval több szennyező anyag szabadul fel, mint a PVC előállítása során, addig a fa nyílászárók rendszeres karbantartása, felületkezelése (festés, egyéb vegyi kezelés) során keletkező káros anyagok mértéke is jelentős. Mindemellett az erdők írtásával saját életfeltételeinket is jelentősen csökkentjük. Egy örökzöld lucfenyő egy év alatt 228 kg oxigént termel (ez egy átlagos, 70 kg testsúlyú ember éves oxigénszükséglete!).

 

termekek-ablakok3termekek-teraszajtok3termekek-bejaratiajtok3termekek-arnyekolok3termekek-kiegeszitok2